Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

tiistai 17. elokuuta 2010

Seppo Lehto - kuulumisia jälleen vankilasta

Seppo kehuu kirjeiden kulkevan perille nyt nopeasti, joillakin muilla vangeilla kirjeen perillemenot- ja tulot ovat vieneet päiväkausia ja Sepollakin oli aluksi tämmöisiä ongelmia. Ilmeisesti Seppoa ei  enää pidetä vaarallisena huumeiden salakuljettajana tms. joten kirjeitä ei pengota niin tarkkaan. Nyt kun sanon tämän, niin tietysti asia muuttuu, heh. Seppo lähetti minulle kirjeen mukana jälleen pilakuvan, joka lienee sen verran "kevyt" tällä kertaa, että uskallan julkaista sen blogissa ilman pelkoa Illmanismista, ennen sen lähettämistä Sepon perheelle arkistoitavaksi.

Seppo kertoi, että sosiaalipuolen asioiden hoito on hankalaa vankilassa, joten avovaimo hoitelee niitä siviilistä käsin mahdollisuuksiensa mukaan. Seppo muisteli kirjeessään myös Pekka Siitoinin tapaamisia ja pohti tulevia (25.8.2010) käräjiä. Pyrin itse menemään tuonne paikalle, mutta saa nähdä, miten aikataulut sun muut sopivat. Myös A-Studion ohjelmasta oli puhetta, Seppo oli kovin tyytyväinen ohjelmaan ja ylipäätään siihen, että ohjelmaa ei sensuroitu hänen osaltaan. Sitä Seppo vieläkin kummastelee, että kovin harvoja kiinnostaa pohtia ja kertoa, miksi hän vankilassa istuu. Yhdyin kirjeessäni Sepolle siihen toteamukseen, että oikeusjärjestelmämme on läpimätä ja viranomaiskoneisto toimii täysin mielivaltaisesti, mutta ihmiset eivät tätä ymmärrä, ennen kuin "kolahtaa omalle kohdalle".

Seppo ymmärrettävästikin huolestuttaa perheen ja lapsien kohtalo, kun isä viruu vankilassa ajatusrikoksesta. Kerroin oman näkemykseni, että mikäli koulutoverit ja opettajat eivät tiedä Sepon tapauksen taustoja, eivät hekään osaa suhtautua siihen asiallisesti. Harvassa ovat ne ihmiset, jotka Sepon tapauksen taustat tietäen ovat sitä mieltä, että Seppo kuuluu vankilaan. Omasta mielestäni Sepolle voisi myöntää taitelijaeläkkeen ja kunniamerkin jo pelkästään siitä syystä, että hän on uskaltanut pilkata Muhammedia ja islamia julkisesti, toisin kuin korruptoitunut ja ammattitaidoton mediamme

Seppo myös korjasi aikaisempaa kirjoitustani: Sepon kirje Alibille julkaistiin...tavallaan, mutta erittäin voimakkaasti muokattuna ja vääristeltynä, joten siitä tulee aivan eri kuva tapahtumista kuin mitä todellisuudessa asian laita on (lisää Sepon viestissä lukijoille alla).

Morjens rakkaat hombres ja juanitas


Televisiosta tulee "Francon aika, näin sen koimme" -sarja. Oli pelot kansalla tuolloin "Kylmän sodan" ja Euroopan ainoan virallisen fasistihallinnon aikaan pinnalla.


Sopii kysyä millaista pelkoa ollaan kylvämässä nyt monikulttuurisuususkovaisten (Lue: kommarit, monikulttuurisuuden papit ja papittaret, joille oma sivistys ja sydämen ymmärrys menee solmuun jo Musta-Pekka korteista ja esim. kikkarapää-sanoista) taholta? Kuinka monen takana kilahtaa suljettujen sellien ovet ja normaali yhteys sukulaisiin, rakkaaseen ja lapsiin katkeaa keskuuteemme levinneen mokutussyövän (Lue: Illmanismin ja Thorsismin) takia?


Suljetut laitokset edustavat nykyajan Gulag-laitoksia, joilla pyritään maksimaaliseen pelotevaikutukseen kun evätään perhetapaamiset VHL:n ja vankilan sosiaaliviranomaisten yhteistoimin, sekä rajoitetaan ulkoilu n. tunnin ulkoiluun 38 askeleen sisäkehän omaavalle asfalttipihalle marssimiseen joko vasta- tai myötäpäivään.


Matkasellien muutaman neliön ulkoilutila (ilman maakosketusta) on törkeää pilkantekoa ja "ulkoilu"-termin väärinkäyttöä. Sijoitusosaston sisäpihakattilaulkoilualue 38 askelta sisäkehä ja 63 askelta ulkokehä, missä keskellä kusikoppi, vatsa- ja selkälauta, joiden käyttö kyseenalaista, kun samaan aikaan on sallittu tupakointi samassa tilassa. Tupakansavussa ei ole mielekästä harjoitella. Monesti joutuu ulkoillessa tälläisessä kattilasisäpihassa etsimään savutonta kohtaa. Tupakkalakia ei noudateta. Sulkapallon lyönti on satunnaista, riippuu onko paria.


Mistä johtuu se, että uudeksi vankilaksi mainostettu Turun Vankila on hakenut oppinsa ulkoilutilasta P-Koreasta ja Ryssälästä ja hylännyt mm. Kuopion ja Vantaan vankiloiden isot ulkoilualueet, missä vanki saisi edes hieman kosketusta joustavampaan nurmikkoon? Sekä ilmavaa ulkoilmaa, missä voi "pakoilla" tupakansavua paremmin.


Tässä on nyt takana tovi suomalaista suljettua vankeutta. Ihmettelen, mitä tällä tuomion suorittamistavalla ajetaan takaa? Omat alaikäiset tyttäreni tarvitsevat isäänsä, kuten muutkin lapseni, kuten muukin perinteinen yhteisöni, niin työ- kuin vapaa-ajan toiminnassa (yleisurheilu, tennis, lasten kuljetukset, jne.). Olen saanut vain pari kertaa tavata lapsiani tänä vuonaa. Kesäkuun jälkeen en ole nähnyt kuin poikani 8.8.2010, kun äitinsä kanssa poikkesi hikiseen tapaamistilaan, mistä tuntui jätetyn jopa tuuletus/ilmastointi pois tapaamisen ajaksi. Sain tänään viestin, että 12v tyttäreni kasvaa huimaa vauhtia, kun soitin ja tiedustelin postin saantia


Sain tänään esitteitä Vilppulan ja Satakunnan avovankiloista lasten äidiltä, niitä kun ei täällä saa, eikä ole esillä. Ihmettelen kenen etua ajaa ihmisten makuuttaminen kulurakenteella n. 146€/vrk tälläisissä suljetuissa avovankiloiden sijaan? Elokuun alussa on alkanut Puutarhatalouden perustutkinto (120 ov), ei sinne ole sijaa, kun täällä makuutetaan! Voidaanko katsoa, että DEMLA-juristien ja heidän ennakkoasenteidensa kritisointi mm. EIT-valitus Turun Hovioikeuden tuomareista, esim. Pertti Liesivuori - tahoista oikeuttaa perhe- ja sosiaalisen ympäristön myös vapaa-ajan osalta rankkaan vapaudenriistoon? Sekä kohteluun "yhteiskunnalle vaarallisena"?


Sopii ihmetellä sitä, että kun ns. tavallisen ihmisen kunnia ei maksa mitään ja esitutkintakin lopetetaan yhteistyössä syyttäjänviraston kanssa, niin miten yhdenvertaisuuden näkökulmasta 100% julkisuudenhenkilöt, kansanedustajat, tuomarit, syyttäjät, voivat olla isompaan kunniaan oikeutettuja kuin puolue- ja virkakoneiston ulkopuolella olevat?


Millaista korkoa kasvaa valtionsyyttäjä Mika Illmannin hurjat syytökset ja ratsastaminen Tampereen käräjäoikeudessa 2008 ja Turun Hovioikeudessa halosenpaska.jpg tiedostolle ja väittellään presidentti Tarja Halosen "kunniasta", vaikka arvon Homo- ja Lesbotahojen SETA-presidentti ei ollut edes asianomistajana ko. prosessissa? Eikö tuo ole oikeudenkäyntivirhe?!? Näin toimii siis oikeusvaltio?


Korkein oikeushan on Tarja Halosen sätkynukke, joten valitusoikeus sinne oli turhaa. Korkein Oikeus = Halosen Muppet-show? Nauttiihan Korkeimman Oikeuden jäsenet presidentin luottamusta jopa kyseenalaisilla lausunnoillaan siitä, "ettei vääriä tuomioita pidä purkaa, koska niistä aiheutuu valtiolle kuluja". Asiasta uutisoitiin syksyllä 2009 HS:ssä ja Tamperelainen -lehdessä pakinoitsija Pietilä. 6.12.2009 KO presidentti palkittiin lausumiensa perusteella tai niistä huolimatta kiitoksena Halosen linjasta oikeuslaitoksessa (Demla ry:n tulkinta oikeudesta) maamme eräällä arvokkaimmista kunniamerkeistä.

Ihmetellä sopii sitäkin, miksi Alibi-lehden Mika Lahtinen muokkaa välikäden kautta sähköpostitse lähetettyä haastattelua todellisuutta vastaamattomaksi? Verratkaa Alibi-lehden 8/2010 julkaisemaa blogissa julkaistuun sensuroimattomaan versioon.Avatkaa silmänne - Elämme erittäin korruptoituneessa ja ennakkoasenteellisessa jälkikommunistisessa Haloslandiassa, missä on vaarana totaalinen vapaussotiemme arvojen tuho.


Kalterijääkäri Seppo Lehto, 11.8.2010, Turun Vankila.


Haluan vielä välittää sen Sepon(kin) toiveen, että tätä blogia ja Facebook-ryhmää mainostettaisiin eteenpäin asiasta kiinnostuneille tahoille. Muualta ei välttämättä saa luotettavaa tietoa Sepon kuulumisista ja taustoista, sekä oikeusturvan ja sananvapauden kannalta näiden asioiden tuominen laajaan julkisuuteen on erittäin tärkeää!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Millaista korkoa kasvaa valtionsyyttäjä Mika Illmannin hurjat syytökset ja ratsastaminen Tampereen käräjäoikeudessa 2008 ja Turun Hovioikeudessa halosenpaska.jpg tiedostolle ja väittellään presidentti Tarja Halosen "kunniasta", vaikka arvon Homo- ja Lesbotahojen SETA-presidentti ei ollut edes asianomistajana ko. prosessissa? Eikö tuo ole oikeudenkäyntivirhe?!? Näin toimii siis oikeusvaltio?"

Kannattaa tutkia ennen kuin alkaa hutkia. Neuvoisin perehtymään rikoslain 24 luvun 12. pykälään. Sitten alkaa asiat syyteoikeudesta valjeta - ehkä.