Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

tiistai 24. elokuuta 2010

Huomenna hakaristikoppikäräjille!


Sain Sepolta kirjeen. Seppo oli lähettänyt sen päivä sen jälkeen, kun itse postitin isohkon kirjeen hänelle, joten en usko, että Seppo oli ehtinyt saada omaa kirjettäni ennen kuin hän tuon kirjeen kirjoitti. Pidin jälleen Seppoa ajantasalla blogikirjoittelusta ja Facebook-ryhmistä, koska vankilassahan ei voi internettiä käyttää. Hieman alkukantaista ja hupaisaa, että minun pitää tulostaa ko. sivuista otteet ja postittaa ne Sepolle, joka puolestaan kirjoittaa paperille terveisensä minulle nettiin julkaistavaksi. Ilmeisesti Isoveli ei ole vielä keksinyt tätä sananvapauden käyttömahdollisuutta tukkia Sepolta.  ;-) 

Huomenna tuleekin aikainen ylösnousu, kun pitää ehtiä Tampereelle klo 11 aikaan Sepon oikeudenkäyntiin. Pyrin tuomaan paikanpäältä kuvamateriaalia ja tunnelmia tänne blogiin jahka ehdin. Seppo on siirretty eilen Tampereen poliisiputkaan odottamaan huomista oikeudenkäyntiä, jonka jälkeen kyyti lähtee luultavasti heti takaisin Turun vankilaan.

Seppo kyseli, miten olen ehtinyt töiltäni ja muilta pitää yhteyksiä muihin Sepon oikeuksia puolustaviin ja kiinnostuneihin tahoihin. Sepolta kun tuo yhteydenpito on todellakin varsin hankalaa kaikkien ihmisten kanssa. Valitettavasti oma kykyni pitää yllä valtaisaa yhteysverkostoa on varsin rajallinen ja toivonkin, että asiasta kiinnostuneet tahot ensisijaisesti ottaisivat yhteyttä minuun sähköpostitse ja/tai liittyvät Seppoa tukevaan Facebook-ryhmään.

Sepon oikeusturvaa uhkaa huomisessa oikeudenkäynnissä se, että hänen omista todistajistaan yksi on nyt kuollut ja toinen vammautunut auto-onnettomuudessa. Sikäli, ottaen huomioon Suomen oikeusjärjestelmän ja viranomaistoiminnan järjettömyyden ja Sepon jo nyt saamat tuomiot, en usko itse, että mikään todiste tai todistaja voi Seppoa auttaa. Seppo tullaan tuomitsemaan ja luultavasti ankarimman mukaan tosiasioista ja olosuhteista täysin riippumatta. Näinhän se on tähän astikin mennyt Haloslandiassa.

Seppo kertoo, että vankilassa hänen touhujaan on ihmetelty lisää ja pohdittu, miksi ihmeessä Seppo on moisia juttuja tehnyt, kun ei ole niistä saanut mitään taloudellista hyötyäkään? Samaa on pohdittu kuulemma siviilissäkin pitkän aikaa. Jokaiselle sananvapautta kannattavalle ja viranomais- ja oikeusjärjestelmämme mädännäisyyden ymmärtävälle tuossa ei tietenkään ole mitään ihmeellistä: Sepolla on oikeus sanoa mielipiteensä ja vaikkapa loukata toisia ihmisiä, jos hän sananvapauttaan siihen(kin) haluaa käyttää. Kaikkea ei voi mitata rahassa, eikä kaiken toiminnan motiivina ole raha.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Alkaako Sepon oikeudenkäynti klo 10 vai klo 11?

Markus Jansson kirjoitti...

Klo 11 se on, korjasin tietoja...