Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Ristiriitaista viranomaistoimintaa taas kerran

Ihmettelin aikaisemmin(kin), miksi poliisin mielestä Sepon avopuolisoa ja lapsia pidetään "läheisinä", jotta heidän luokseen voidaan tehdä myöhään yölläkin kotietsintöjä, mutta vankilaviranomaisten mielestä he eivät ole "läheisiä", jotta voisivat saada valvomattoman tapaamisen. No, juttu jatkuu...

Tampereen kaupungin lastenvalvoja on myös ihmetellyt, miksei tapaamisia voida järjestää. Hänen mukaansa siihen ei voi olla estettä. Silti vankila on kieltäytynyt siitä. Seppoa on myös syytetty sosiaaliturvan väärinkäyttöyrityksestä, kun hän on hakenut elatusturvaa lapsilleen oman vankeusreissunsa ajaksi, eikä tässäkään ole lastenvalvojan mielestä mitään epätavallista. Tuntuu siltä, että vankilalla on aivan omat, mielivaltaiset tapansa suhtautua ainakin mielipidevanki Seppo Lehtoon.

Toinen asia, joka alkoi huvittamaan/ihmetyttämään on poliisin tapa toimia. Seppohan sai uskonrauhan häirinnästä(kin) tuomion, koska esimerkiksi piirsi nettiin kuvan, jonka hakenut ja katsonut voisi siitä sitten mukamas loukkaantua. Eikö se, että poliisi menee Sepon tyttären konfirmaatiokirkkoon ja valmistautuu suurieleisesti ottamaan Seppo Lehdon kiinni kirkossa, ole sitten kristittyjen "uskonrauhan häirintää"? Ahaa. Nettiin piirretty kuva siis on, mutta kymmenien, jos ei satojen ihmisten tärkeän kirkollisen toimituksen julkinen häiritseminen poliisioperaatiolla ei sitten ole...

Mitä arvelette, jos poliisi soluttautuisi sisälle ja pidättäisi etsityn muslimirikollisen tämän osallistuessaan vaikkapa johonkin Ramadanin juhlaan moskeijassa, nousisiko asiasta meteliä ja syytettäisiinkö poliisia uskonrauhan häiritsemisestä? Niinpä. Jälleen kerran taitaa Seppo Lehdolle olla aivan "erityiskohtelu" viranomaispiireissä.

Ei kommentteja: