Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

torstai 5. elokuuta 2010

Sepon päiväohjelmasta vankilassa ja korjauksia

Sain Sepolta kirjeen vankilasta. Jälleen kerran paljon asiaa ja kuulumisia, jotka välitän tietysti eteenpäin lukijoille.

Seppo ihmetteli, että hänen kaikki kirjeensä avataan. Yleensä kirjeet vain tunnustellaan lävitse laittomien tavaroiden löytämiseksi ja jokainen Sepon kirjeitä tunnustellut voi olla varma, että niissä ei ole paperia vaarallisempaa tai laittomampaa tavaraa sisällä. Onko kyseessä sitten ylimitoitettu varotoimi vaiko vain Seppoon kohdistuva touhu, on mahdotonta sanoa. Sepon osastolla on 18 vankia, mitä erilaisimmista syistä. Toista mielipidevanki ei kuitenkaan osastolla ole.

Seppo kertoo päivänsä kulumisesta:
Eilen (28.7.2010) oli poikkeuksellinen päivä, kun piti varautua ilman tarkempaa tietoa A-Studion haastatteluun. Keskiviikkoaamu alkoi, kun heräsin 6:18 (kellonaika tv:stä katsottuna). Rannekelloni sanoi sopimuksen irti n. 2 viikkoa sitten. Rukiinen aamupuuro ja 2dl maitoa klo 7 jälkeen. Ajantappoa, kun astiat vei keittiöstä astianpesukoneeseen.

Ulkoilu n. 8:50-9:50 painostavan tukalassa sisäpihassa, missä leijui tupakansavu pistävä ahdistuneesti. Ihmettelen edelleen miksi vankilassa on tupakointi sallittu, kun viina ja huumeet, sekä siviilissä sallitut lääkkeet (esim. Duact) on kielletty?

Saunoimme n. 4 miehen ryhmässä. Klo 11 pintaan jonkinlaista ruokaa. Astianpalautus. Klo 11:45 selliosasto kiinni. Odotettiin aikaisemman sopimuksen mukaan 12:30 noutoa. Tuli vasta 12:45. Klo 13-14 A-Studion helsinkiläisen toimittajan ja palkkaamansa yksityisetsivän haastettelu. Hetkeksi selliin yksin, kunnes sellit avattiin. Toiset vangit uteliaita mitä haastattelu koski.

Klo 15 jälkeen jotain epämääräistä mössöä. Jätin lautaselle ja kävin soittamassa n. 11 min. puhelun lasteni äidille ko. A-Studion haastattelusta. Samassa tuli postia tutuilta: 3 kirjettä (vuokranantajalta, lasten äidiltä ja Timo Rainelalta). Välittömästi selliin 15:45 ja "hyvää yötä" naisvartijalle. Siinä tuli sitten luettua postit ja aloitettua vastauspostin kirjoittaminen.

Pakko oli ottaa torkut kuumassa sellissä. Sain illan päätteeksi 2 kirjettä heti aamusta postitettavaksi. Illasta tuli jotain epämääräistä katsottua tv:stä, sekä n. 30v tauon jälkeen "Bodysnatchers" -elokuva. Keskiyöllä petiin nukkumaan.

Sepon päiväohjelma vankilassa on arkipäivisin seuraavanlainen:
07:00 Herätys
07:00-08:00 Aamutoimet ja aamiainen
08:00-09:00 Toiminta-aikaa
09:00-10:00 Ulkoilua asfalttipihalla
10:00-10:50 Mahdollisuus liikuntasalin käyttöön
11:00-11:45 Lounas, jonka jälkeen sellien ovet suljetaan
14:00-15:00 Toiminta-aikaa
15:00-15:45 Ruokailu ja toiminta-aikaa, jonka jälkeen sellien ovet suljetaan

Viikonloppuisin päiväohjelma on seuraava:
08:00 Herätys
08:00-09:00 Aamutoimet ja aamiainen
08:40-09:40 Ulkoilua asfalttipihalla (sunnuntaisin), jonka jälkeen sellien ovet suljetaan.
09:00-10:00 Ulkoilua asfalttipihalla (lauantaisin), jonka jälkeen sellien ovet suljetaan
10:00-10:40 Tapaamiset (sunnuntaisin)
12:00-13:00 Puhdistajan siivousaika (luuttuamiset, yleiset tilat jne.)
13:00-14:00 Sellien ovet auki
14:00-15:00 Päivällinen ja tämän jälkeen sellien ovet suljetaan
16:00 Kirkko (sunnuntaisin) etukäteen ilmoittautuneille

Viime kirjoituksessani korjasin jo aikaisempia tekstejäni, mutta nyt minun on taas korjattava muita asioita. Seppo sai tulosteena kirjoitukseni, joissa huomasi olevan asiavirheitä. Nämä ovat valitettavia, mutta niitä sattuu, kun tietoni Sepon tilasta olivat välillä toiselta ja kolmanneltakin osapuolelta tulleita. Yhteydenpito Seppoon tapahtuu minun osaltani jatkossa kirjeiden (ja käyntien) muodossa pääasiassa, joten tietojen pitäisi jatkossa olla tarkempia.

Kerroin 18.7. kirjoituksessa "Sepon pakoilu ennen kiinniottoa", että Seppo pakeni Tanskan kautta itä-Eurooppaan, vaikka tosiasiassa Seppo palasi Norjasta Suomeen ja lähti täältä Viron, Latvian, Liettuan, Puolan, Tsekin ja Saksan kautta Sveitsiin. Seppo palasi Sveitsistä Saksan, Tanskan ja Ruotsin kautta Suomeen.

Kerroin myös 19.7. kirjoituksessa "Sepon läheiset viranomaisterrorin kohteena", puhuin vanhemmasta lapsesta, Seppo halusi tarkentaa, että kyseessä on siis 14-vuotias tyttö, perheen vanhin tyttö asuu jo poikaystävänsä kanssa muussa osoitteessa.PS. Seppo lähetti myös kehoituksen allekirjoittaa "Astrid Thors eroa - et nauti kansan luottamusta" nettiaddressin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sieltähän se ohjelma tuli. Värjännyt Seppo hiuksensa vaaleiksi. Tietääkseni ohjelma tulee sitten Yle Areenaan jos haluaa katsoa.