Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

maanantai 9. elokuuta 2010

Sepon kirje Alibille

Seppo Lehdon kirje Alibi-lehteen (jota ei tietenkään julkaistu) kokonaisuudessaan alla:Taustoitusta:
1) http://eit-valitus.blockspot.com
2) http://tuomionpurku.blockspot.com
3) http://hakaristikirkko-ja-seppo-lehto.blogspot.com/

EIT-hakemus jätetty 7.6.2010
Asianajaja Tom Borgenström p.040-8296600

Haastattelupyyntöösi vastaus kirjeeni uudelleenlähetyksen kautta

Alibi-lehti
Moro Mika!

Olen tässä rontin 6 kk yrittänyt saada aktiivisesti ärhäkämpää lakimiestä asiolleni, kun edellinen hukkasi asiakirjani mm. 2004 Sylvain Kipren uhkailutodistajalausunnot, mitkä poliisi oli purkanut syksyn lähestymiskielto-oikeudenkäynnistä syksyllä 2004. Samoin hukkasi paljon muutakin. Viina ja mahdollisesti jokin muu on ilmeisesti ongelmana Harri Vuoriselle. 9.12.2010 kävi ilmi, että Korkein oikeus ei antanut valituslupaa asiassani.

Kärsin vuoden vaihteessa kuumeesta ja keuhkoputken tulehduksesta. Yritettiin vain saada vankilaan sairas mies. Lykkäystä ei myönnetty. Hain turvapaikkaa Oslosta, mutta siellä sanottiin tammikuussa 2010 "in 24 hours you will be kicked out" = Joten lähdin Itä-Euroopan kautta Sveitsistä hakemaan turvapaikkaa. Asiassa kävin tammikuun lopulla Zurichissä poliisiasemalla. Kävi ilmi, että jos haen turvapaikkaa niin palauttavat Schengen-sopimuksen perusteella. Videoita ko. matkastani on nähtävissä hakusanoilla " blashemi, Seppo Lehto, Finnish dissident"

Kävin 27.1.2010 Vainojen päivänä Kööpnhaminassa Jylland Postenissa antamassa haastattelun, mitä koskaan ei julkaistu. Syytä sopii ihmetellä vaikka olin verrattavissa Kurt Westgaardiin. Tulihan näytösoikeudenkäynnin tuomioni mm. Kurt Westgaardin pommimiehen kuvan uudelleenjulkaisusta kamelin takapuolessa blogeikseni väitetyissä yhteyksissä. Ko. kuva on edelleen nettihaulla nähtävissä kun laittaa googlehaulla "Muhammed carricatures". Itse en ole kuvaa tehnyt. Toki sen ja muitakin olin kuten muutkin "sananvapauteen" luottavat tahot muuten nähnyt ja muille tiedoksi hyvänä kuvana kuten naurunappula.com sivustonkin kuvat toimivat lähettänyt "ilahduta läheisiäsi"-periaattena.

Ennen sai Charles Chaplin nauraa ja naurattaa Hynkelinä Dictator-elokuvassa. Nyt eletään inkvisition ja suomalaisien "noitakäräjien" aikaa sananvapautemme rajoittamiseksi rajatonta maahanmuuttoa ja islamia koskien.

Olin matkalla kalaan Kalajoella ystävällisen seurueen kera juhannusperjantaina 25.6.2010 klo 10 jälkeen, kun poliisiratsia pysäytti ja puhallutti sekä pyydettiin antamaan henkilöpaperit. Sitten alkoikin siirto Kalajoen putkan kautta Raahen poliisivankilaan ja illan lopuksi Oulun vankilaan. Valitettavaa oli ettei poliisi antanut, samoin kuin vartijatkaan katsoa, että jäikö tavaroistani kaksien kalsareitten ja pojan puukon lisäksi kännykkä kyläpaikkaan vai oliko se epämääräisissä mytyissä, mitä oli muovikasseissa. Mielestäni asiatonta käytöstä kun ei saanut tarkistaa tavaroitaan, eikä noutaa puukkoa edes ohiajettaessa, samoin kuin kalsareita narulta, vaan kolhaistiin päähän poliisimaijan ovella, kun yritin Kalajoen majapaikkani luona tulla poliisimaijasta ulos. Sain sentään lenkkarini ja suihkukenkäni ymv. aiempien tavaroitten lisäksi. Kännykän olinpaikka jäi kysymysmerkiksi, kun poliisi ei päästänyt tarkistamaan tavaroita.

Poliisin sisäinen koulutus ja turhantärkeys eli tärkeily vaarattomassa tilanteessa kannaltaan loukkasi mielestäni perustuslain omaisuudensuojan takaamia perusoikeuksia, kun ei voitu ottaa asioita asioina.

Pojan känny varmistui vasta Oulun vankilassa löydetyksi. Vasta lauantaina iltapäivällä 26.6. 2010 selvisi että "on siellä kännykkä ja partakone". Näkemättä jäi ja uskon varaan, mutta näin toki Vantaalla, minne siirrettiin 28.6.2010.

Kuljetus Oulusta Vantaalle oli hapettomalla vankijunalla Oulusta Kuopion kautta Tikkurilaan (mistä bussi Vantaan vankilaan), mistä ei nähnyt mihinkään n. 10 tunnin grillauksena kopissa, mikä kuin sauna ilman vihtaa ja suihkua. Kylvin hiessä, hellepäivä paistoi maitolasista läpi. Tuuletus toi tupakansavun savuttajien osastolta. Ihmettelen vartijolita, jotka toivat Trip-juomaa, miksi vankivaunuissa ja vankiloissa on tupakanpoltto sallittu? "Sano se," totesi yksi vartija. Ei itsekään ymmärtänyt.

Mielestäni ko. vankikuljetus oli "halventavaa" (Termi: EIT-tulkinta Matti Pellonpää Euroopin ihmisoikeussopimus) kohtelua ja lähenteli olosuhteet huomioiden kidutusta EIT: n tulkintoja mukaellen, kun hellepäivänä tuuletus toi lähinnä tupakansavun ja auringonkuumuuden lävitseen päästävän panssarimaitolasin läpi, ilman, että näki edes ulos. Raittiista ilmasta ei tietoakaan.
Mielestäni kohtelu, laittaminen ko junasaunaan n. 10 tunniksi vankikoppiin, missä sängyn toinen pää loppui wc-pyttyyn ja ylösnoustessa nenä otti liki seinään kiinni ilman tilaisuutta kuin nousta ylös ja istua alas, on oikeusvaltion ja EIT: n takaamien ihmisoikeuksien rikkomus. Voiko matkakuljetustila olla noin ala-arvoinen ilman korjaavia toimia?

Asiasta on syytä mielestäni muistaa, että Suomi on allekirjoittanut tiettyjä ihmisoikeussopimuksia jopa pidätettyjen vangittujen kohtelu huomioiden.

Liian usein näitä EIT: n vastaisia rikkomuksia nähdään muualla, vaan ei Suomessa, vaikka faktat tiedossa.

KGB- ja neuvostoaikojen perimää:

Turun "uusi" Saramäen vankila ja sen matkasellivastaanotto sekä oleskeluni MS-osastolla 1.-7.7.2010 täyttää myös halventavan kohtelun tunnusmerkit: 2.7. 2010 mielialalääkitystä tai pakkohoitoa uhkailuineen sekä tarvittaessa vankimielisairaalaan uhkailua. Mielestäsi OK?

Postitin kirjeen asiasta eduskunnan oikeusasiamiehelle. Se lähetetään ohessa.

Keskiviikkona 7.7.2010 klo 15.45 minut vietiin savuttomaan yksinäisselliin sijoitusosastolle. Ulkoilutila parani lintuhäkistä vähän isommaksi sisäpihaksi 8.7.2010 alkaen.

Seppo Lehto
Turku 11.7. 2010

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinkuin Mika Illman Pirkanmaan käräjäoikeudessa sanoi: "Lehto on uhka kansalliselle turvallisuudelle".
Lehdon kaltaisille henkilöille täytyisi kehittää jokin pysyvä säilytyspaikka, jossa kohtelu olisi ihmisarvoista, mutta henkilö ei pystyisi aiheuttamaan vaaraa muille. Jokin vankilan ja mielisairaalan välimuoto, jonkinlainen suljettu hoitokoti.

Markus kirjoitti...

> Lehdon kaltaisille henkilöille täytyisi
> kehittää jokin pysyvä säilytyspaikka, jossa
> kohtelu olisi ihmisarvoista, mutta henkilö ei
> pystyisi aiheuttamaan vaaraa muille

Mitä vaaraa Seppo Lehto on aiheuttanut kenellekkään? Ei mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Lehto kirjoitellut myös Illmanista noita kuuluisia "törky"-sivujaan? Kuitenkin Illman toimi syyttäjänä Lehdon oikeudenkäynnissä. Kun tiedetään käsite Julkinen vihamies, niin Illman ei tietenkään olisi voinut toimia tehtävässä vaan hänen olisi pitänyt antaa jonkun toisen syyttäjän ajaa syytettä. Tuo on selvä oikeusloukkaus ja yksi peruste mahdolliselle uuskäsittelylle. Tai ainakin sen pitäisi olla.

Markus Jansson kirjoitti...

> Eikös Lehto kirjoitellut myös
> Illmanista noita kuuluisia
> "törky"-sivujaan? Kuitenkin
> Illman toimi syyttäjänä Lehdon
> oikeudenkäynnissä.

Jep. Juuri näin.

Tässä taas nähdään, että Suomi EI OLE oikeusvaltio.

Huomaa myös, että suurinta niistä, joista Seppo teki valeblogeja, EI huolittu asianomistajiksi ko. oikeusjuttuun! Ei, vaikka osa heistä suoraan ilmoittautui ja teki rikosilmoituksia asiasta! Asianomistajiksi juttuun huolittiin vain kourallinen valtakunnan kermaa. Muut eivät saaneet mm. korvauksia eivätkä blogeja poistetuksi.

Tuokin törkeästi loukkaa oikeusturvaa ja oikeusvaltion periaatteita, että ihmisiä asetetaan täysin eri asemaan oikeuksiensa saamisen suhteen. Suomi ei ole oikeusvaltio.