Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Infoa taas Seposta

Seppo Lehto on tehnyt oikeusasiamiehelle kantelun hänen kohtelustaan käräjäoikeuteen viennin yhteydessä. Seppo oli näet laitettu eristysselliin Tampereella odottamaan oikeudenkäyntiä vain siitä syystä, että oli vaatinut tupakkalakien noudattamista (eli savutonta tilaa). Tuollainen toiminta on todella törkeää viranomaisilta! Poliisi rankaisee kansalaista eristyssellillä, joka vaatii poliisia itseään noudattamaan Suomen lakia!

Sepollahan oli aikaisemminkin näitä vaikeuksia, kun hänet jatkuvasti laitettiin tai yritettiin laittaa tupakoivien kanssa samoihin tiloihin, vaikka laki selvästi sanoo, että tupakoimattomia ei pidä altistaa tupakansavulle. On surkuhupaisaa, että selleihin laitettuja tai muulla tavoin vangittuna olevia ihmisiä ei voida tai haluta tarkistaa ja takavarikoida heiltä tupakointivälineitä (joilla he voivat vahingoittaa muiden terveyttä), mutta sen sijaan heidän henkilökohtaisista kirjeistään voidaan kyllä takavarikoida hakaristiliput (ks. edellinen blogikirjoitukseni)! Eli paperinen hakaristilippu ja sen käyttö on kiellettyä, mutta tupakansavuun muiden tukehduttaminen ei ole! Aivan umpihullua toimintaa taas kerran.

Onneksi Seppo on nyt saanut vihdoin oikeuden perhetapaamisiin. Ilmeisesti ensimmäinen tapaaminen on ilmeisesti nyt 5.9. Sosiaalityöntekijä on vahvistanut, että Sepon lasten äiti voisi mennä Seppoa tapaamaan ihan yksinkin myöhempinä päivinä, mutta vankilanjohtaja peruikin tämän luvan jälkikäteen. Ei voi kuin taas ihmetellä viranomaisten toimintaa ja siinä ilmeneviä ristiriitaisuuksia.

Sepolla on kyllä kiitettävän pitkä pinna näiden asioiden suhteen. Voin vain kuvitella, että minun kärsivällisyyteni ei olisi yhtä hyvä, jos minä kokisin saman kohtalon kuin mitä Seppo Lehto on joutunut kokemaan. Voin vain toivoa Sepolle voimia ja jaksamista sinne muurien sisälle!

Ei kommentteja: