Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Sepon tapaaminen ja haastattelu A-Studioon

Olen näillä näkymin menossa tapaamaan Seppo Lehtoa sunnuntaina 1.8.2010 Turun vankilaan ja sitä kautta hankkimaan lisää tietoa nykytilanteesta ja Sepon kuulumisista. Välitän kuulumisia tänne ja kerron Sepolle terveisiä.

Seppo Lehtoa aiotaan haastatella A-Studiota varten 28.7.2010. Ei ole vielä tiedossa, koska tuo ohjelma tulee ulos (ko. päivänä on A-Studion lähetys, mutta tuskin vielä silloin). Pidämme tietysti lukijat ajantasalla tuon suhteen, jotta Sepon haastattelu ei varmasti mene ohitse! Luultavasti joku kopioi kyseisen haastattelun Youtubeen tms. jotta kaikki pääsevät jatkossakin sitä katsomaan.

Ei kommentteja: