Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Päivitystä ja pientä korjausta

Aikaisemmasta kirjoituksestani saa sen kuvan, että Seppo Lehto olisi jo vankilaosastolla. Tämä ei pidä paikkaansa. Seppo Lehto on kyllä Turun vankilassa, mutta yhä edelleen matkaselliosastolla, joka on normaaliin vankilaosastoon nähden paljon vaatimattomampi ja karumpi. Tiettävästi matkaselliosastolla voidaan Seppoa pitää jopa 5kk ja on hyvin mahdollista, että Seppo Lehdon kohdalla tämän tyyppistä kyykytystä tullaan tekemään. Törkeätä.

Sepolla on parhaillaan pula kynistä. Jostain syystä hänelle lähetetyt kynät, vaikkakin ovat sallittuja eli läpinäkyviä, on ilmeisesti takavarikoitu. Kirjepaperista, kirjekuorista ja postimerkeistä ei ilmeisesti juuri nyt ole pulaa. Kun lähetätte Sepolle kirjeitä, laittakaa siitäkin huolimatta aina mukaan muutama tyhjä paperi, kirjekuoria ja postimerkkejä, jotta Seppo voi vastata eikä hänen tarvitse käyttää omia vähiä varojaan noiden hankkimiseen (jos se edes mahdollistetaan hänelle)! Varsin outoa, että vankilassa ei saa edes lainaksi kyniä kirjoittamiseen, kun kaikenlainen yhteydenpito on muutenkin kovin rajattua, vai onkohan tässä kysymyksessä vain "omat säännöt" Seppo Lehdolle?

Laitoin itse äskettäin Sepolle kirjeen menemään, saas nähdä meneekö perille ja tuleeko vastausta, vai katoaako kirje "mystisesti" johonkin matkalla...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä tuota Sepon sijoitusta vaikeuttaa se, että hän narisee tupakasta ym. epäollennaisista asioista. Jos hän ei suostu asumaan tupakoivan vangin kanssa, niin nuo sijoituspaikat tipahtaa heti 80 prosentilla. Suomen vankila-aines kun tupakoivaa väkeä.

Olen kuullut tarinoita matkaslleistä, joisssa ihmisiä pidertään 23 tuntia vuorokaudessa. Siinä suhteessa nuo Lehdon olot ovat vielä ihan hyvät.

Itse en Lehdon jutuista pidä, mutta onhan tuo tuomio aivan ylimitoitettu. Kannattaa muistaa se, että matkasellivangeilla on samat oikeudet kuin muillakin vangeilla, esim kirjaston käyttö.

Hienoa että Herra Jansson jaksaa pitää huolta kaveristaan (?) vankeusaikanakin. Vangeille kun tuo postikorttikin on jo päivän piristys. Käynneistä puhumattakaan. Vähän arveluttaa tuo, että olet laittanut osioitteen yleisesti näkyviin. Meinaan, että voi tulla aika paljon ns. paskapostiakin tälle lusivalle. No ehkä hänen egonsa kestää ne.

Lusimalla siitä selviää!