Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Sepon kuulumisia

Seppo Lehto on siis nyt asettunut Turun vankilaan. Aika kuluu kuntoillessa ja ylhäisessä yksinäisyydessä, melko askeettisissa oloissa. Seppo on ilmeisesti väsäämässä viestiä tukijoukoilleen ja voitte olla varma, että se julkaistaa tässä blogissa heti sen saatuani.

Pientä kiusanteon makua Sepon vankila-aikaan taas mahtuu. Vaikka hänet siirrettiin vankilaan jo 1.7. hän sai ensimmäisen kerran luettavakseen vankilan säännöt vasta viikkoa myöhemmin, eli 8.7. Tätä ennen Sepolle oli kuitenkin jo mm. annettu sinetein varustettu partakone, josta Seppo sineteistä ja niiden irroittamiskiellosta tietämättä repi tietysti mokomat teipit irti. Tämän tyyppisestä toiminnasta voi seurata kurinpitomenettelyä, esimerkiksi vapauksien menettämistä tai eristystä. Ilmeisesti Seppo ei kuitenkaan joutunut kurinpitomenettelyyn, ei ainakaan vielä.

Vielä tuosta Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen alustavasta päätöksestä hieman. Heidän mielestään siis vain sakkotuomio olisi voinut olla kohtuullinen, mutta tämän lisäksi EIT otti kantaa korvaussummiin, pitäen niitä täysin kohtuuttomina. Odotan mielenkiinnolla EIT:n päätöstä, luultavasti Suomen valtio tulee saamaan taas köniinsä ja Seppo Lehto saamaan huomattavat rahalliset korvaukset Suomen valtiolta kärsimyksistään. Tietenkään Sepon tulossa oleva voitto EIT:stä ei mitenkään estä oikeusjärjestelmäämme tekemästä yhä uudelleen samoja räikeitä virheitä, kuin mitä se on tähänkin asti tehnyt.

Seppo Lehdolle voi kirjoittaa vankilaan, yhteystiedot ovat:
Seppo Lehto, TUV (tai Turun vankila), PL 50, 20251 Turku

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iltsu kosti Sepille, kun Sepi haukku Iltsuu hurripiruks ja sairaaks. Se on aina niin et kellä on valtaa se kyykyttää sen joka on alemmalla tasolla. Seuraavaks kyykytetään Hirvisaari ja monia muita vielä varmaan jatkossa. Iltsulle ei kannata vittuilla enää jatkossa tai häkki heilahtaa ties vaikka kuinka monelle. Olkaa kilttejä Iltsulle niin saatte kenties elää... Terveisin Iltsu-fani

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoista tietoa