Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

torstai 22. heinäkuuta 2010

Kirje Seppo Lehdolta vankilasta

Sain vastauksen kirjeeseeni Sepolle. Seppo kertoo ilahtuneensa niin lapsiltaan kuin muiltakin ihmisiltä saamiltaan kirjeistä ja tuesta. Kiitoksia paljon kaikille kirjoittaneille! 

Koettakaa innostaa tuttujanne kirjoittamaan Sepolle ja samalla levittämään tietoa tästä toisinajattelijan vainosta. Muistakaa liittää kirjeidenne mukaan paluupostimerkillä ja osoitteella varustettu kirjekuori kirjoituspapereineen, jottei Sepon tarvitse vähistä varoistaan pyrkiä moisia ostamaan vankilasta!

Sepon kirje oli kymmenisen sivua pitkä, sisältäen niin paljon asiaa sekä toisaalta henkilökohtaistakin viestiä, etten julkaise tietenkään sitä kokonaisuudessaan. Käsin kirjoitettua kirjettä ei liene myöskään hyötyä skannata, koska käsialasta voi olla vaikea saada selvää. Seppo liitti kirjeeseen mukaan uusimman "teoksensa"  (piirros/leikekuva) liittyen "sikoihin ja muslimeihin", mutta en julkaise sitäkään tässä yhteydessä, muutoin on vaarana, että tämäkin blogi poistetaan netistä tuollaista keppihevosta käyttäen.

Seppo Lehtoa kyykytetään tietysti jälleen vankilassa. Vankeuslain 13.luvun 3§ mukaista valvomatonta tapaamista ei Sepolle ja hänen avopuolisolleen suoda, vaikka laissa selvästi todetaan:"Vangin lähiomaisen, muun läheisen ja 12 luvun 4 §:ssä tarkoitetun asiamiehen sekä, jos siihen on syytä, myös muun henkilön tapaaminen voidaan sallia ilman valvontaa (valvomaton tapaaminen), jos se on perusteltua vangin yhteyksien säilymiseksi, oikeusasioiden hoitamiseksi tai muusta vastaavasta syystä eikä tapaamisesta aiheudu haittaa vankilan järjestykselle tai toiminnalle". On ilmiselvää, että Sepon avopuoliso, jonka kanssa hänellä on lapsia, täyttäisi tuon kriteerin, mutta siitä huolimattakaan moista tapaamista ei olla Sepolle antamassa. Tapaamiset jatkuvat halventavasti pleksilasin läpi.

Seppoa ihmetyttää myös, miksei media tai ylipäätään ihmiset ole enemmän kirjoittaneet ja kertoneet hänen tilanteestaan. On kuitenkin hyvin poikkeuksellista, että ihminen saa moisen tuomion ja vieläpä moisesta teosta minkä Sepon väitetään tehneen. Media vaikenee. Ilmeisesti tuomio on niin absurdi, ettei sitä haluta käsitellä tai sananvapauden taso on todellakin näin olematon, ettei asiaa pidetä uutisoimisen arvoisena. Luulisi, että toimittajat menisivät haastattelemaan Seppoa vankilaan ja tekemään juttua asiasta, mutta ei niin ei.

Sepolla on edessä 25.8.2010 Pirkanmaan käräjäoikeudessa ns. kansankiihotus kunnallisvaaleissa 2008, eli "hakaristivaalikoppiasia". Syyttäjä ei enää syytäkkään Seppoa hakaristien käytöstä ja käsitervehdyksestä, vaan nyt syyttäjä painottaakin kiihottamista kansanryhmää kohtaan. Ilmeisesti syyttäjä haluaa varmistaa voiton, koska on itsestäänselvää, että miltei kaikki "kiihottaminen kansanryhmää kohtaan" syytteet menevät automaattisesti läpi tässä maassa. Sepon mielestä erityisen hupaisaa oli, että syyttäjä toteaa kirjelmässään:"...joissa hän on panetellut Afrikasta tulleita ihmisiä ja muslimeja." Ilmeisesti siis muslimit eivät ole syyttäjän mielestä ihmisiä? ;)

Vartijoiden suhtautuminen Seppo Lehtoon on ollut kaksinaista. Toisaalta jotkut ovat sanoneet, että Seppo ei vankilaan kuulu vaan hänen pitäisi saada mitalli, toiset puolestaan ovat karikatyyrimäisiä vankilavartijoita (tyyliin "Kylmä Rinki" tms.). Asenneilmasto vankilassa on kuin suoraan "Sovjet-standardista". On myös vaarana, että mikäli vankilan olosuhteita kritisoi äänekkäästi ja julkisesti, siitä seuraa vankilassa ikävyyksiä. Ilmeisesti vankilan johtaja oli "kiittänyt" erästä vankia Turun Sanomiin hänen kirjoittamastaan jutusta "koppihoidolla" eli eristyksellä.

Onnistuuko aikamme kieltolain eli jumalanpilkkalain vastainen toiminta ja siihen yllyttäminen, jotta pääsemme samalle viivalle ko. asian suhteen monen EU-maan kanssa, missä ei ko. "uskonrauha"lakia ole? Mielestäni ko. uskonrauhapykälä ei kuulu noitakäräjiin verrattuna poliittisena työkaluna millään muotoa vapaan yhteiskunnan lainsäädäntöön...lainsäädäntöä pitäisi harmonisoida niin, että uskonrauhapykälät kumotaan pikaisesti ja "kansankiihotus" -termi pitää olla tarkempi. Nythän sopivat vain vallanpitäjien sananvapauden tyrehdyttämispyrkimyksiin.

Seppo pitää selvänä, että hänen tuomionsa johtuu siitä, että pitää saada jonkinlainen "variksenpelätin", varoittava esimerkki, mitä tapahtuu, jos uskaltaa kiistää Jaakko Hämeenanttilan ja kumppaneiden poliittisesti korrektin selityksen islamista ja islamisaatiosta. En voi kuin yhtyä tähän näkemykseen. Tätä tukee myös se, että Seppoa ei ole sijoitettu avolaitokseen tms. vaan nimenomaan tiukkaan vankilaan.

Tarkoitukseni on mennä tapaamaan Seppo Lehtoa vankilaan joku sunnuntaipäivä, jahka saan päivän sopimaan omaan kalenteriini.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ai Seppoko ihmettelee miksi media ei kysele häneltä mitään? Minä kysyin samaa Sepolta noin puoli vuotta sitten ja seppo sanoi jotain että: "lehtineekereitä ei kiinnosta jos tavallinen suomalainen joutuu ongelmiin yhteiskunnan kanssa vaan pitää olla muslimi,neekeri tai ryssä jotta media ei vaikenisi" jne..