Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

lauantai 17. heinäkuuta 2010

Puhelinrumbaa ja tulevia käräjöintejä

Seppo saa soittaa 10 euroa maksavalla puhelinkortilla 5 kertaa viikossa, max 10 minuuttia kerta. Onko tämä muka lainmukaista? Vankeinhoitoasetus 16.6.1995/878, 9 luku 48§ sanoo näet seuraavaa:"Puhelimen käyttö: Kun vanki pyytää lupaa olla puhelinyhteydessä rangaistuslaitoksen ulkopuolelle, hänen on pyydettäessä ilmoitettava, kenen kanssa hän aikoo puhua." Lisäksi toisaalla sanotaan:"Vangille voidaan antaa lupa olla puhelinyhteydessä laitoksen ulkopuolelle. Puhelimen käytöstä peritään enintään siitä aiheutuneita kustannuksia vastaava maksu."

Tuntuu oudolta, että Seppo Lehto ei saa olla yhteyksissä ulkomaailmaan, kuten perheeseensä, puhelimitse, varsinkaan riittäviä aikoja kerrallaan ja kohtuuhinnalla. Kirjeiden perillemenosta kun ei voi koskaan olla varma. No mutta näinhän mielipidevangin kohtalona tuntuu olevan, viis väliä...

25.8.2010 Sepolla on käräjäoikeudessa Tampereella "kansankiihotus kunnallisvaaleissa 2008, ns. hakaristivaalikoppiasia", johon yhdistetty Marko Pohjola asianomistajana tekijänoikeusrikkomuksesta (?)

21.10. 2010 Ali Qassimiin liittyvässä jutussa Helsingin käräjäoikeudessa. Ali Qassimhan tuomittiin muuten juuri petoksista, hän varasti surutta erilaisia maahanmuuttajien tukemiseen tarkoitetun yhdistyksen (vero)varoja omaan taskuunsa.

Ei kommentteja: