Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Sepon pakoilu ennen kiinniottoa

Muistan itse ehdottaneeni Sepolle joskus viime vuonna, että hänen kannattaisi hakea turvapaikkaa jostain maasta, esimerkiksi Norjasta. Näin Seppo tekikin, mutta tammikuussa 2010 hänelle ilmoitettiin, että hänet karkoitetaan maasta vuorokauden sisällä. Tämä on varsin mielenkiintoista, koska Sepolla olisi käsittääkseni pitänyt olla aivan yhtäläiset oikeudet hakea turvapaikkaa ja saada hakemuksensa käsiteltäväksi, kuin kenellä tahansa muullakin ihmisellä. Ilmeisesti Sepon ihonväri oli väärä.

Sepon matka jatkui Tanskan kautta itä-Eurooppaan ja edelleen Sveitsiin, jossa ei myöskään suostuttu turvapaikkaa antamaan. Poliisi totesi hänelle, että jos hän hakee turvapaikkaa, niin he palauttavat hänet Suomeen Schengen-sopimuksen perusteella. Ilmeisesti Sepon olisi pitänyt hankkia jostain väärennetty passi käyttöönsä tai ilmestyä paikalle väärällä nimellä ilman papereita, kuten eräillä kansanryhmillä tuntuu olevan tapana, niin turvapaikkahakemus olisi otettu käsittelyyn.

On outoa, ettei Seppo saanut turvapaikkaa mistään. Tai oikeastaan ei ole outoa, mutta siis, koetan sanoa, että Sepon olisi pitänyt saada turvapaikka. Hänethän on tuomittu mielipiteidensä julkituomisesta ja häntä uhkaa vankeus. Oma käsitykseni on, että ainakaan USA:sta häntä ei olisi Suomeen palautettu, koska ko. maan periaate on, että mikäli ihminen ei ole tehnyt tekoa, josta voisi USA:ssa saada tuomion, perustetta luovuttamiselle ei ole. Täytyy myöntää, että en ole kyllä aivan varma. Se, mistä olen varma on, että nähtävästi koko käsite "turvapaikka" ja sen hakeminen on ilmeisen vääristelty ja mielivaltainen. Ainakin hakemuksensa saavat käsittelyyn niin toisen EU-maan romanit kuin afrikastakin tulijat, vaikka kummallakaan ei ole osoittaa mitään konkreettista todistetta mistään vainosta, joka heitä uhkaisi...toisin kuin Seppo Lehto, jolla on osoittaa kivenkovaa faktaa, eli oikeuden tuomiolauselma.

Ei kommentteja: