Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Sepon läheiset viranomaisterrorin kohteena

Jo vuonna 1994 poliisin Karhu-ryhmä rynnäköi ennalta-arvaamatta Sepon ja hänen avopuolisonsa asuntoon, pelästyttäen pahanpäiväisesti perheen 3- ja 5-vuotiaat lapset. Toinen lapsista oli jäädä paiskattujen vaarallisesti paiskattujen ovien taakse, poliisien syöksyessä aseet kädessä asuntoon sisälle. Sepon avopuoliso sai tuon tapauksen jälkeen keskenmenon. Seurauksena oli lisäksi lapsille pitkään jatkuvaa unettomuutta ja pelkotiloja, sekä varmasti elinikäiset traumat. Rynnäkkö tehtiin väärän ilmiannon perusteella. Edes anteeksipyyntöä ei ole tästäkään terroriteosta herunut.

Vuonna 2008 poliisi takavarikoi tyttären digitaalikameran ja tietokoneen. Vasta valitusten jälkeen ne palautettiin, tosin poliisi oli rikkonut tietokoneen, eikä sitä saatu enää toimimaan.

6.2.2010 poliisi kävi Sepon avopuolison osoitteessa (Seppo ei ole asunut ko. paikassa vuosikausiin) hakkaamassa ovia ja kolisuttelemassa ikkunoita. Lapset olivat yksin kotona peloissaan, kun viranomaiset mekkaloivat ulkona, pyrkien sisään. Vanhempi lapsi oli peloissaan juoksut läheiseen metsään vähissä vaatteissa - kenellä olisi ollut vastuu, jos olisi jäänyt sille tielleen ko. pakkasissa?

7.2. poliisi kävi uudelleen ja teki tarkastuksen Sepon avopuolison kotona. Poliisi teki uuden tarkastuksen 15.2. klo 22:10.

Tuo on sikäli mielenkiintoista, että kotietsinnästä sanotaan seuraavaa:"Muualla kuin etsittävän henkilön hallinnassa olevassa paikassa saadaan kotietsintä toimittaa vain, jos etsittävän henkilön erittäin pätevin perustein voidaan olettaa oleskelevan siellä. Tästä riippumatta etsintä saadaan toimittaa paikassa, johon yleisöllä on pääsy tai jossa rikoksentekijöillä on tapana oleskella." Voidaanko "pätevin perustein" olettaa Sepon olevan osoitteessa, jossa hän ei ole vuosikausiin ollut kirjoillakaan?

Lisäksi kannattaa muista, että laissa sanotaan:"Kotietsintää ei erityisettä aiheetta saa toimittaa kello kahdenkymmenenyhden ja kuuden välisenä aikana." Eikö kello 22 jälkeen tehty etsintä asuntoon, jossa epäilty ei ole oleskellut ja jossa hän ei ole vuosikausiin ollut edes kirjoilla, ole "erityisettä aiheetta" tehty etsintä?

Kuten voitte huomata, poliisi ei ole noudattanut lakia näissä kotietsinnöissä. Poliisin toiminnasta onkin tehty kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle (dnro 620). Jäämme odottamaan lopputulosta mielenkiinnolla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kerrottiinko ikinä syitä noihin kotietsintöihin.
Vaikka blogit olivat törkeitä, niin yli kahden vuoden vankeusrangaistus on aivan älytön.
Seuraan mielenkiinnolla miten asia etenee