Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

tiistai 5. lokakuuta 2010

Miksi vankilassa ei noudateta lakia eikä rikosseuraamusviraston määräyksiä?

Sain viestiä Sepolta, jossa kerrottiin, että Seppo on joutunut Kylmäkosken vankilassakin tupankansavuterroristien uhriksi. Yleisissä tiloissa tupakoidaan ilman, että kukaan siihen puuttuu. Tupakansavulle altistuu väistämättä, sitä kantautuu omaan selliinkin. Myöskin Sepon sellikaveri tupakoi sellissä, mutta onneksi lopetti sen Sepon pyynnöstä. Sellikaveri on vapautumassa piakkoin, joten uuden sellikaverin tupakoimattomuudesta ei ole mitään takeita.

Rikosseuraamusviraston määräys nro 24/011/2006 sanoo seuraavaa:
Tupakointi vankilan tiloissa
Työnantaja on velvollinen huolehtimaan siitä, etteivät työntekijät tahattomasti altistu tupakansavulle työyhteisön tiloissa. Tupakointi on tupakkalain mukaan kiellettyä mm. julkisten laitosten asiakkaille varatuissa sisätiloissa, työyhteisöjen yhteisissä tiloissa, yleisten kulkuneuvojen sisätiloissa sekä terveydenhuollon yksiköiden potilaille tarkoitetuissa sisätiloissa, lukuun ottamatta tarkoitukseen mahdollisesti varattua tilaa, josta tupakan-savu ei pääse kulkeutumaan muihin sisätiloihin.
Vankien majoituksessa ja toimintojen järjestämisessä tulee huolehtia siitä, että ketään ei vastoin tahtoaan altisteta tupakansavulle. Vangilla tulee olla mahdollisuus asua sellissä, jossa ei tupakoida. Avolaitoksissa pyritään siihen, että vankien asuintilat ovat savuttomia ja vangit tupakoivat ulkona tai erillisissä tupakointitiloissa. Vankiosastojen yleisissä tiloissa on tupakointi kielletty.
Vangin tiloja tarkastettaessa ja vastaavissa tilanteissa tulee pyrkiä siihen, että tilat on ennen toimenpiteitä riittävästi tuuletettu.
Tupakointikiellon ja tupakointiin tarkoitetun tilan osoittavat opasteet tulee asettaa vankien, vankilassa vierailevien henkilöiden ja työntekijöiden näkyville.

Mikä ihme siinä on, kuin näinkin selvää sääntöä ei kyetä edes vankilassa noudattamaan ja valvomaan (ks. tämä kirjoitus)?

Mikä logiikka on siinä, että ihmisiä lukitaan vankilaan siitä, että he eivät noudata lakia ja sitten vankila itsessään ei noudata lakia eikä omia ohjeitaankaan?

Eivätkö vanginvartijat ja vankien etujen valvojat välitä lainkaan siitä, että lakia ja sääntöjä rikotaan kategorisesti, vankien terveyttä vaarantaen?PS. Seppo ei ole pääsemässä koevapauteen tai avolaitokseen, kun 1/2 tuomiosta on istuttu, vaan hänen kohdallaan on määrätty, että istuttava on 2/3 tuomiosta ennen tuollaista mahdollisuutta. Näin ollen Sepolle koittaa vapaus vasta huhtikuussa 2011.

Ei kommentteja: