Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

torstai 21. lokakuuta 2010

Sepon terveiset, oikeusasiamiehen ja Qassim-käräjien päätökset!

Seppo lähetti taas terveisiä kaltereiden takaa. Kylmäkosken vankilassa Seppo pääsi käyttämään oikein tietokonetta ja kirjoittamaan sillä kirjettään. Hyvä niin, koska Sepon käsiala on allekirjoittaneen tasoa - eli välttävän alapuolella. Käsin kirjoittaessa on myös vaikeaa korjailla virheitä ja saada asiaansa sanottua kunnolla, kun tekstin muotoilu ei oikein onnistu.

Seppo kertoo, että Kylmäkoskella rutiinit ovat toisenlaisia kuin Turussa, aina tapaamisista, ruokailuista ja ulkoilusta alkaen. Jopa aamusuihkuun on Kylmäkoskella päässyt aamu-ulkoilujen jälkeen. Ulkona on ollut mahdollista mm. vetää leukaa ja Seppo onkin parantanut tulostaan, joka on nyt 21 leukaa myötä- ja 24 leukaa vastaotteella peräperään. Lentopalloa ja punttisaliakin on Seppo päässyt harrastamaan hieman, sekä päässyt/joutunut keittiötöihinkin välillä!

Seppo toivoo tietenkin kaikilta tukijoiltaan ja ihan vain tapauksesta ja Seposta muutenkin kiinnostuneilta ihmisiltä kirjeitä mielensä piristämiseksi.

Mutta niin, niihin muihin uutisiin.

Muistatte varmaan Sepon kantelun oikeusasiamiehelle tupakoinnista ja tupakansavulle altistumisesta vankilassa? No, vastaus tuli yllättävän äkkiä ja Seppo lähettikin sen minulle julkaistavaksi (ja eteenpäin lähetettäväksi). Lyhyesti sanottuna, oikeusasiamies myönsi, ettei sääntöjä noudateta, mutta ei ryhtynyt mihinkään toimenpiteisiin asian vuoksi, koska Sepon altistuminen oli vain "väliaikaista" ja hänelle "pyritään järjestämään savuton selli jatkossa".

Siis mitä helvettiä? Oikeasti, mitä helvettiä tuollainen selittely tarkoittaa? Eli lakia ja rikosseuraamusviraston omiakaan sääntöjä ei tarvitse noudattaa "tilapäisesti"? Ahaa. Eli jos vaikkapa poliisi pahoinpitelee pidätetyn ihmisen niin tuokaan ei ole oikeusasiamiehen mielestä toimenpiteitä vaativa juttu, koska pahoinpitelyhän on vain "väliaikainen" ja "pyritään siihen, ettei poliisi hakkaa jatkossa"? Tupakansavulle altistaminen, kuten mille tahansa myrkylle, on periaatteessa muuten pahoinpitely, joten vertaus on oikein sopiva. Eli vankien olosuhteilla ja voinnilla ei ole mitään väliä, kunhan heitä kohdellaan huonosti vain "väliaikaisesti". Kas näin tämä meidän "sivistysvaltio" toimii. Toivoa sopii, etten ikinä joudu itse vankilaan, koska minä en ottaisi moista kohtelua yhtä kevyesti kuin mitä Seppo on ottanut...

Toinen uutinen koskee Seppo Lehdon Qassim-käräjiä. Nehän olivat tänään Helsingissä. Ali Qassim on huippuosaaja, joka on anastanut veronmaksajien rahoja maahanmuuttajien huuhaaprojekteihinsa - käytännössä omaan taskuunsa. Seppoa syytettiin hänen kunniansa loukkaamisesta. Kuinka ollakkaan, tämä oikeustaistelu päättyi Seppo Lehdon voittoon - syytteet hylättiin ja Sepolle maksettiin ruhtinaalliset 12 euroa kulukorvauksia!

Ohhoh. Ihmetyttää moinen virhe, onhan se selvää, että kun Seppo Lehto on syytettynä niin kyllähän tuomion pitäisi automaattisesti tulla - kun syyllinen on selvillä niin kyllä se rikoskin löytyy, sanotaan. Ilmeisesti kavaltaja Ali Qassim saa "oikeutta" hovioikeudessa ja moinen erheellinen tuomio kumotaan, sekä Sepon niskaan kaadetaan tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut? No, ei pidä maalata piruja seinille, sanotaan, hyvä tietysti näin. 12 euron korvaus koko touhusta kuulusteluineen ja oikeudenkäynteineen on tietysti naurettavaa, vaikka syyttömäksi todettiinkin.Alla oikeusasiamiehen vastaus Sepon kanteluun:

Ei kommentteja: