Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Seppo sai siirron avolaitokseen!

Seppo Lehto siirretäänkin yllättäen 8.11.
Vanajan vankilaan Ojoisille, avolaitokseen!


Lisätietoja ja uudet postiosoitteet lähiaikoina.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan joku saanut tietoa, että EIT vaatii rangaistuksen keskeyttämistä asian käsittelyn ajaksi tms.? Onko Lehto muuten laskettavissa ensikertalaiseksi, jolloin rangaistus puolitetaan?

Markus Jansson kirjoitti...

> Onkohan joku saanut tietoa, että
> EIT vaatii rangaistuksen
> keskeyttämistä asian käsittelyn
> ajaksi tms.?

Vaati aluksi ilmeisesti, mutta sitten tuo vaatimus peruttiin jostain syystä. Outoa.

> Onko Lehto muuten laskettavissa
> ensikertalaiseksi, jolloin
> rangaistus puolitetaan?

Ilmeisesti näin on.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Seppo saanut kuvata videoita vankilassa? Dokumenttifilmi olisi kiva yllätys!