Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Seppoa odottaa taas käräjät!

Seppo Lehto on joutumassa käräjille, koska Suomenmaa-lehden päätoimittaja Seppo Kuisma vaatii 20000 euron korvauksia kunnianloukauksesta ja henkisistä kärsimyksistä (Veronmaksajien varoja kavaltanut Kassi-Alihan vaati vain 3000 euroa Sepolta kunniansa loukkaamisesta). Mistä, se onkin hyvä kysymys. Kentieskö tästä hupaisasta blogista, jonka varmasti väitetään olevan Seppo Lehdon tekele? Vaiko jostain muusta? Tarina ei vielä kerro.

Luulisi, että Suomen viranomaiskoneisto kykenisi toimimaan sen verran järkevästi, että ns. niputtaisi samaa henkilöä koskevat jutut yhdeksi kasaksi ja käsittelisi ne kerralla. Ilmeisesti viranomaisista tuntuu hauskalla huvilta kärrätä mielipidevankia eripuolille Suomea täysin joutavanpäiväisiin käräjiin, näytille pidettäväksi kuten eläintä. Hommassa haisee vahvasti viranomaisten halu kyykyttää ja kiusata muutenkin vainottua ihmistä jatkuvilla syytöksillä ja oikeudenkäynneillä.

Veronmaksajien rahoja palaa turhaan mielipuolisia summia, kun samaan henkilöön kohdistuneet samanlaiset jutut käsitellään yksi kerrallaan vain, jotta voidaan huomata, ettei jutun kantaja edes vaivaudu ilmestymään paikalle tai syytteet hylätään perusteettomina. Mutta mitäpä se viranomaisia ja "oikeuden"palvelijoita kiinnostaa, kysehän on vain verovaroista. Syytteet ajetaan yleisen syyttäjän alaisina, joten syytösten tekijät eivät joudu maksamaan euroakaan, jos jutut kaatuvat oikeudessa...sen sijaan jos jutut eivät kaadu, heille tarjoutuu mahdollisuus rahastaa Seppo Lehtoa ja aiheuttaa lisää taloudellisia ongelmia hänelle. Tavallaan win-win tilanne siis järjestelmälle ja syytöksiä tehtaileville tahoille. Laillista kyykyttämistä ja kiusaamista.

Asia herättää kyllä pohdittavaa.

Voidaanko sen perusteella, että Seppo on tuomittu (ilman riittäviä todisteita kylläkin ja muutenkin mädässä oikeudenkäynnissä) joidenkin pilablogien tekemisestä, Seppo tuomita kaikkien samantyyppisten pilablogien tekemisestä? Saa nähdä. Voidaanko ihmistä haastaa oikeuteen jatkuvasti erilaisista syistä ja aiheuttaa hänelle ylimääräistä vaivaa ja harmia? Ilmeisesti.

4 kommenttia:

Harri Lehtimäki kirjoitti...

Koska tulee "Free Seppo Lehto"- T-paitoja myyntiin? Mulle heti yksi XXXL-koko mustana, kiitos!

Markus Jansson kirjoitti...

Tuota pitäisi kyllä alkaa kehittämään. Siinä voisi tuomarin suu loksahtaa, kun oikeussaliin saapuu parikymmentä ihmistä "Free Seppo Lehto" paidat päällä.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla niin, että osa vuoden 2005 rikoksista vanhenee vuodenvaihteessa. Siksi näitä nyt etsitään kissojen ja ilmanien toimesta. Syytehän ei mene läpi jos syytetty kiistää kaiken tai ei puhu mitään.

Kirkkokuvauksia silvotussa tynkä-Suomessa. Kirkkohistorioitsija kuntavaaliehdokas eduskuntavaaliehdokas Lehto Seppo kirjoitti...

Helsingin Sanomat olivat asian uutisoineet vähemmän objektiivisesti näin ilman kyseenalaistamisia uskoen:

Seppo Lehdolle kuukauden lisätuomio nettikirjoittelusta

22.12.2010 16:29 | Kommentit

STT

Tampere. Loukkaavista nettikirjoituksista vankilaan tuomittu tamperelainen Seppo Lehto on saanut käräjäoikeudessa lisätuomion Suomenmaan toimittajan Seppo Kuisman loukkaamisesta.

Lehto piti muun muassa loukkaavaa blogia Kuisman nimellä. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet keskiviikkona 30 päiväksi vankeuteen törkeästä kunnianloukkauksesta. Lehdon on lisäksi maksettava Kuismalle korvauksia 7 500 euroa.

Lehto on uhkaillut ja häirinnyt Kuismaa 1990-luvun puolivälistä saakka.

Seppo Lehto on parhaillaan vankilassa sovittamassa nettikirjoituksista määrättyä kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistusta. Nyt tuomioon johtanut kirjoittelu liittyy samaan rikossarjaan ja olisi voitu käsitellä yhtä aikaa.

Käräjäoikeus otti tämän huomioon rangaistusta alentavana tekijänä.