Seppo Lehto on saanut 2v 5kk vankeustuomion useista "törkeistä kunnianloukkauksista", "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Samalla Lehdon ja hänen rikoskumppaniksi katsotun henkilön maksettaviksi tulivat miltei sadantuhannen euron vahingonkorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Lehto teki suomalaisista huippupoliitikoista ja virkamiehistä internettiin joitain "valeblogeja", joissa käytettiin hyvinkin värikästä kieltä ja kuvia ko. henkilöistä.

On selvää, että Seppo Lehdon saama tuomio, sekä Seppo Lehdon saama kohtelu viranomais- ja oikeuslaitoksessamme on täysin kohtuutonta. Ilmeisesti oikeuslaitoksemme mielestä poliitikkojen pilkkaaminen on törkeämpi rikos, kuin vaikkapa törkeä pahoinpitely tai lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kyse on ilmiselvästi Sepon kohdalla sananvapauden loukkauksesta ja poliittisen toisinajattelijan vainosta. Seppo Lehto on mielipidevanki, joka ansaitsee kaiken tukemme, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä olemme hänen kirjoitustensa sisällöstä tai muusta toiminnastaan.

Pyrimme tässä blogissa kertomaan tapahtumien kulusta, nykytilanteesta ja Sepon omista kuulumisista kaltereiden takaa. Haluamme blogillamme myös herättää keskustelua suomalaisesta sananvapaudesta ja oikeusjärjestelmästä.

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Sepon avovankilakuulumisia ja muuta

Kuten tarkkasilmäiset lukijat ovat huomanneet, Sepon postiosoite on siis vaihtunut JA mikä kenties parasta: Seppo on saanut puhelimen käyttöönsä! Paras aika soitella Sepolle on iltapäivästä iltaan, mutta tekstareita sun muita voi varmasti lähetellä pitkin päivää. Tapaamismahdollisuuskin vankilassa on, lauantaina ja sunnuntaina klo 12-14 aikoihin, mutta Sepon pitää itse kutsua tapaamiseen, joten jos sitä haluatte, ottakaa yhteyttä Seppoon.

Sepolle on tarjoutunut avolaitoksessa mahdollisuus osallistua metsätöihin ja saada sitä kautta "palkkaa". Eri asia sitten on, kannattaako Sepon moista tehdä, koska ulosottomies muistaa tietysti välittömästi ja ulosmittaa palkasta. Näin hienosti toimii suomalainen järjestelmä, jossa työn tekemisestä rangaistaan tällä(kin) tapaa. On myöskin vähän epävarmaa, voisiko Seppo edes kyseisiä hommia tehdä, kun kärsii erilaisista selkävammoista, eikä suinkaan enää ole mikään nuori mies ikänsä puolesta...

Kuulemme varmasti piakkoin lisää Seposta ja avovankilaolosuhteista.

...

Minun pitää tunnustaa, että en ole ehtinyt omista kiireistäni johtuen päivittämään tätä blogia, vaikka olenkin saanut Sepolta kirjeitä entiseen tapaan. Koetetaan paikata tilannetta nyt hieman käsittelemällä Sepon viimeisintä kirjettä, jossa on mielenkiintoista infoa.

...

Seppo kertoi kirjeessään hieman Kassi-Alin käräjien jälkimainingeista. Ali Qassimhan on huippuosaaja, joka on anastanut veronmaksajien rahoja maahanmuuttajien huuhaaprojekteihinsa - käytännössä omaan taskuunsa. Seppoa syytettiin hänen kunniansa loukkaamisesta. Kuinka ollakkaan, tämä oikeustaistelu päättyi siis Seppo Lehdon voittoon - syytteet hylättiin ja Sepolle maksettiin ruhtinaalliset 12 euroa kulukorvauksia! Nyt Kassi-Ali on ilmoittanut olevansa tyytymätön käräjäoikeuden tuomioon. Koska syyttäjä ei ole kuitenkaan tuomiosta valittanut, Kassi-Ali joutuisi sossun rahoilla -tai siis korjaan, omilla rahoillaan ajamaan syytettä hovioikeudessa asiantilan muuttamiseksi. Nähtäväksi jää, löytyykö sossurahoista -tai siis korjaan, Kassi-Alin omasta lompakosta tarpeeksi veronmaksajilta varastettua rahaa - korjaan, omalla työllä ja tuskalla ansaittuja hippuja, jotta hän voisi ko. jutun vetää läpi. Luultavasti ei löydy, joten se siitä käräjöinnistä.

Seppo ihmetteli kirjeessään myös aikaisempia tuomioita ja niiden perusteluita, kun niihin nyt on ollut aikaa paneutua linnassa istuessaan. Seppoa syytettiin mm. juutalaisten uskonrauhan häiritsemisestä, kun hän oli Patrioottiradion lähetyksessä naureskellut juutalaisten itsensä tekemiä antisemitistisiä piirroksia. Lisäksi norsunluurannikkolainen moniosaaja Sylvain Aristide Kipre oli jatkuvasti ja todistettavasti uhkaillut tappaa Lehdon, mutta silti esimerkiksi Turun Hovioikeus ei myöntänyt asiasta edes pääkäsittelyä vuonna 2009. Syyksi Seppo epäilee sen, että samat 2 hovioikeuden tuomaria olivat myöskin hänelle langettamassa tätä 2v 4kk tuomiota mm. em. moniosaajan kunnian loukkaamisesta. Eli toistuvat tappouhkaukset eivät ole Turun Hovioikeuden mielestä rikos, mutta pilakuvien tekeminen tappamisella uhkaajasta on... Hah, surkuhupaisaa, etten sanoisi.

Seppo lähetti kirjeessään myös terveisiä Pekka Heinoselle, joka oli häntä muistanut vankilaan kortilla. Seppo toivotti myös terveisiä kaikille muille, jotka ovat häntä vankilaan kirjeillään muistaneet ja tuoneet myös netissä julki hänen tilannettaan - josta valtamedia kategorisesti vaikenee.

Ei kommentteja: